На компанію «Sanofi-Aventis Groupe» накладено штраф в розмірі 200 тисяч гривень.

13 травня 2010 року на засіданні Антимонопольного комітету України було визнано дії компанії «Sanofi-Aventis Groupe» (м. Париж, Французька Республіка) з витіснен-ня лікарського засобу «Фленокс» (виробник ВАТ «Фармак») з українського ринку лікарських зас..

13 травня 2010 року на засіданні Антимонопольного комітету України було визнано дії компанії «Sanofi-Aventis Groupe» (м. Париж, Французька Республіка) з витіснен-ня лікарського засобу «Фленокс» (виробник ВАТ «Фармак») з українського ринку лікарських засобів такими, які суперечать антимонопольному законодавству та могли завдати шкоди діловій репутації ВАТ «Фармак». На компанію «Sanofi-Aventis Groupe» накладено штраф в розмірі 200 тисяч гривень.

У лютому 2009 року компанія «Sanofi-Aventis Groupe» розповсюдила лист, в якому безпідставно піддала сумніву належну якість препарату «Фленокс» (ВАТ «Фармак»). У свою чергу ВАТ «Фармак» звернувся з Заявою «Про порушення законодавства України про захист від недобросовісної конкуренції» до Антимонопольного комітету України.
Близько року тривав розгляд АМКУ справи стосовно подання компанією «Фармак» пре-тензій щодо факту недобросовісних конкурентних дій представництва компанії «Sanofi-Aventis Groupe».

Антимонопольний комітет України постановив: «Визнати дії фірми «Sanofi-Aventis Groupe» (м. Париж, Французька Республіка) з витіснення лікарського засобу «Фленокс» з українського ринку лікарських засобів шляхом розповсюдження неправдивої інформації у вигляді листа від 06.02.2009 №190, надісланого на адреси дистриб’юторів медичних препаратів, порушенням, передбаченим статтею 8 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення неправдивих відомостей, пов’язаних з діяльністю ВАТ «Фармак», у тому числі щодо його товарів (лікарського засобу «Фленокс»), які могли завдати шкоди діловій репутації Заявника».

На цьому ж засіданні було прийнято рішення накласти штраф на компанію «Sanofi-Aventis Groupe» у розмірі 200 тисяч гривень.

Довідка:
ВАТ «Фармак» створене на базі Київського хіміко-фармацевтичного заводу імені М.В. Ломоносова, який розпочав свою діяльність в 1925 році.
Сьогодні компанія є лідером серед українських фармацевтичних виробників та забезпечує 15,9% виробни-цтва лікарських засобів в Україні. В 2009 році продажі склали 941,6 млн. грн., зростання продаж порівняно з 2008 роком становить 74% (в гривні), частка ринку, яку займає компанія «Фармак» за підсумками 2009 року, складає 3,9%. Понад 21% виготовленої продукції відправляється в країни СНД, Балтії, Європи, США та Південно-Східної Азії.
Кількість працівників ВАТ «Фармак» – 1343 особи.
У портфелі препаратів ВАТ «Фармак» більш як 200 найменувань ліків.

Контактна особа:
менеджер із зв’язків з громадськістю ВАТ «Фармак»,
Марко Лаврух,
моб. тел.: 067 464 9794
ел. адреса: [email protected]

Похожие материалы