АМКУ оштрафував за оманливу рекламу на 250 тис. грн.

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Рейнбо-ЛТД» на 250 тис. грн. за розповсюдження оманливої реклами щодо лікарського засобу «Долар».

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Рейнбо-ЛТД» на 250 тис. грн. за розповсюдження оманливої реклами щодо лікарського засобу «Долар».

Комітет встановив, що «Рейнбо-ЛТД» розмістило на маршрутних таксі у місті Києві неправдиве рекламне оголошення: «ДОЛАР – нове ім'я відомого препарату. Попередня назва препарату «БОЛАРЕН», адже лікарський засіб «Боларен» взагалі не реалізовувався на території України. Ця реклама вводила споживачів в оману, створюючи враження про значний термін існування на українському ринку препарату «Долар», що не відповідає дійсності.

ТОВ «Рейнбо-ЛТД» вже припинило поширювати такі рекламні оголошення.

«Припинення цього порушення є черговим кроком Антимонопольного комітету у справі усунення оманливої реклами з різних сфер життєдіяльності країни. Очищення реклами продуктів харчування, фармацевтичних препаратів, послуг мобільного зв’язку, банківських та фінансових послуг залишається пріоритетним напрямком нашої роботи, що, сподіваюся, споживачі підтримують», – прокоментував прийняте рішення в.о. Голови АМКУ Олександр Мельниченко.

Минулого року АМКУ оштрафував ТОВ «Рейнбо-ЛТД» на 500 тис. грн. за недобросовісну конкуренцію стосовно індійської фармацевтичної фірми «Наброс Фарма ПВТ. ЛТД». Підприємство реалізувало лікарський засіб «Долар» в упаковці, що імітує оформлення знеболювального препарату «Доларен» індійського виробництва.

13 січня 2009 року Господарський суд міста Києва підтвердив правомірність рішення Комітету, відмовивши у задоволенні позову ТОВ «Рейнбо-ЛТД».

Джерело: www.amc.gov.ua

Похожие материалы