На Херсонщині штраф для учасників ринку склав 220 тис. грн.

На 220 тис. грн. оштрафував Антимонопольний комітет України ПП «Квант-Юг», ПП Андрієвська Н.В. та ПП Панченка А.М. за антиконкурентні узгоджені дії під час тендеру із закупівлі Херсонською дитячою обласною лікарнею медичного обладнання та лікарських...

На 220 тис. грн. оштрафував Антимонопольний комітет України ПП «Квант-Юг», ПП Андрієвська Н.В. та ПП Панченка А.М. за антиконкурентні узгоджені дії під час тендеру із закупівлі Херсонською дитячою обласною лікарнею медичного обладнання та лікарських препаратів.

За висновками розслідування, підприємці узгодили тендерні пропозиції до проведення Херсонською дитячою обласною лікарнею торгів із закупівлі хірургічного і ортопедичного устаткування та лікарських препаратів.

Дії учасників тендеру призвели до спотворення результатів торгів. Як наслідок, ПП «Квант-Юг», яке виграло тендери за рахунок домовленостей з іншими підприємцями, завищило ціни на товари медичного призначення.

Згідно з рішенням адміністративної колегії АМКУ, ПП «Квант-Юг» оштрафовано на 200 тис. грн., а ПП Андрієвська Н.В. та ПП Панченка А.М. – на 10 тис. грн. кожного.

Виконувач обов’язків Голови Комітету Олександр Мельниченко зазначив, що ця справа матиме продовження, оскільки ознаки аналогічних порушень з боку цих підприємців виявлено і щодо тендерів, проведених Бериславською та Генічеською центральними районними лікарнями.

«Роботу усіх органів Антимонопольного комітету зорієнтовано на розслідування змов у сфері державних закупівель. Перш за все Комітет виявляє такі порушення при закупівлях, які здійснюються лікувальними установами, об’єктами комунальної власності, тобто там і тоді, де і коли зачіпаються інтереси мільйонів громадян. Тому кожен факт порушення отримає належну правову оцінку і суспільні й державні інтереси буде захищено», – запевнив пан Мельниченко.

Джерело: www.amc.gov.ua

Похожие материалы