Takeda прагне забезпечити двозначне зростання доходів у найближчі 10 років на ринках, що розвиваються

Takeda прагне забезпечити двозначне зростання доходів у найближчі 10 років на ринках, що розвиваються

Takeda планує до 2030 року подвоїти доходи від продажу препаратів на ринках. що досі розвиваються. Для цього компанія розробила нову стратегію інвестицій.

Глобальна біофармацевтична компанія Takeda («Takeda») окреслила в загальних рисах своє прагнення до зростання доходів бізнес-підрозділу «Ринки, що розвиваються» на двозначну цифру. Мета забезпечити дохід в розмірі 1 трильйона ієн (приблизно 9 мільярдів доларів США) до 2030 фінансового року означає більш ніж двозначне зростання поточних доходів бізнес-підрозділу. Це потенційне зростання буде в першу чергу обумовлено збалансованою географічною спрямованістю і цільовими портфельними інвестиціями в 14 високо інноваційних брендів глобального стратегічного зростання компанії і в портфоліо продуктів першої хвилі, які знаходяться в розробці.

«Спираючись на глобальне бачення компанії Takeda — принести довгострокову цінність для пацієнтів, суспільства та акціонерів, ми посилили свою регіональну стратегію надання медичної допомоги в географічних регіонах, які охоплюють 85% населення світу. Як цілеспрямована, орієнтована на пацієнта і заснована на цінностях компанія, наше портфоліо поєднує в собі інноваційні методи лікування та необхідний для конкурентоспроможності масштаб. Разом із перспективними ринковими умовами та командою керівників, яка забезпечить високі бізнес-показники, ми прагнемо забезпечити стійке зростання доходів, одночасно збільшуючи доступ пацієнтів до нашої терапії, що рятує і змінює життя», — сказав Рікардо Марек, президент бізнес-підрозділу «Ринки, що розвиваються» компанії Takeda.

Оскільки 95% поточних доходів бізнес-підрозділу «Ринки, що розвиваються» надходять від інноваційних лікарських засобів, що відповідає п’яти основним напрямкам діяльності компанії, бізнес-підрозділ має намір випереджати прогнозоване зростання ринкових доходів для регіону протягом наступних десяти років. Як величезний географічний район із сукупним населенням 6,5 мільярдів, регіон країн з ринками, що розвиваються, має значні можливості у зростанні незадоволених потреб пацієнтів у ключових областях терапії, чого, на нашу думку, можна досягти за допомогою глобальної стратегії «першочерговий доступ».

«Зі стратегією, що скоординована з нашою глобальною спрямованістю на інновації, ринки, що розвиваються, стануть ключовим джерелом доходу та позитивної динаміки для Takeda протягом наступного десятиліття», — наголосив Коста Сарукос, фінансовий директор Takeda. «Завдяки цільовим інвестиціям у портфоліо та ключові ринки, ми очікуємо зростання бізнес-підрозділу «Ринки, що розвиваються», щоб випередити ринок спеціалізованих інноваційних лікарських засобів, оскільки ми розширюємо свої 14 брендів глобального стратегічного зростання та запускаємо активи портфоліо продуктів першої хвилі, які знаходяться в розробці

Бізнес-підрозділ «Ринки, що розвиваються» націлений на розширення на швидкозростаючих ринках, таких як Бразилія, Китай та Індія. Очікується, що ці ринки забезпечать потужну платформу для подальшого зростання існуючих брендів та майбутніх запусків наших активів з портфоліо продуктів першої хвилі, які знаходяться в розробці у ключових терапевтичних напрямах. Зокрема, очікується, що Китай стане значним рушієм зростання для Takeda на регіональному та глобальному рівнях, що може забезпечити збільшення доходів при сукупних щорічних темпах зростання понад 20% протягом наступних п'яти років.

Очікується, що, завдяки рушійній силі науково-дослідної діяльності, Takeda додасть потенційно трансформуючу терапію до портфоліо бізнес-підрозділу «Ринки, що розвиваються». Серед активів портфоліо продуктів, що розвиваються (першої хвилі), потенційна вакцина від хвороби денге (TAK-003). Вакцина розроблена для подолання понад 390 мільйонів випадків інфікування денге щороку та, як прогнозується, стане значним чинником зростання регіону, причому більшість доходів очікується від бізнес підрозділу «Ринки, що розвиваються».

Для сталого зростання на ринках, що розвиваються, Takeda прагне забезпечити безперебійний доступ пацієнтів до інноваційних ліків. Це включає зміцнення місцевих систем охорони здоров’я та пріоритизацію стійких підходів до комерційних операцій. В нещодавно опублікованому Індексі доступу до лікарських засобів (AtM) 2021 року Takeda зайняла перше місце в області управління доступом, підкреслюючи свою роботу щодо зміцнення систем охорони здоров’я та дотримання стандартів.

Похожие материалы