Опозиціонер: Богатирьова "дахує" смертельні вакцини

Депутат Верховної Ради від "Батькіщини" Андрій Сенченко заявляє про фальсифікацію підлеглою Міністерству охорони здоров'я лабораторією дослідження вакцини для профілактики гепатиту В серії 311008/11 виробництва компанії "Фармстандарт-Біолек"...

Депутат Верховної Ради від "Батькіщини" Андрій Сенченко заявляє про фальсифікацію підлеглою Міністерству охорони здоров'я лабораторією дослідження вакцини для профілактики гепатиту В серії 311008/11 виробництва компанії "Фармстандарт-Біолек" (Харків). Про це сказано в повідомленні прес-служби депутата.

Депутат нагадав, що раніше Державна служба з лікарських засобів на підставі повідомлення про смерть у Луганській області після застосування цієї вакцини видала чергове розпорядження про вилучення з обігу й розміщення на карантин зазначених вакцин.

З його слів, з 2012 року було зафіксовано 11 смертей і багато випадків ускладнень після вакцинування.

Також Сенченко зазначає, що 17 червня МОЗ оприлюднив зняття заборони на продаж цієї вакцини, що була заборонена із грудня 2012 року.

"Заборона на застосування цих злощасних вакцин було знято на підставі даних лабораторії, що перебуває в безпосередньому підпорядкуванні міністру охорони здоров'я (Раїсі Богатирьовій). Лабораторія, що проводила аналіз вакцини виробництва ПАТ "Фармстандарт-Біолек", на момент початку перевірки не була акредитована на проведення таких досліджень і видавала за результати досліджень дані, переписані із сертифіката виробника", – заявив він.

Сенченко також повідомив, що в грудні 2012 року міжвідомчою перевіркою виробництва вакцини на "Фармстандарт-Біолек" було виявлено 14 критичних і 22 істотних порушення ліцензійних умов виробництва лікарських засобів і встановлено, що виробництво й сама вакцина не дають гарантій життя дитині, яких ними вакцинують.

При цьому він наголосив, що нікого не було притягнуто до відповідальності.

Депутат обвинуватив Богатирьову і її близьке оточення до бізнесу, заснованого на поширенні вакцин.

"Діючи всупереч цим висновкам, міністр Богатирьова, по суті, відкрито демонструє причетність сімейного клану до смертельного бізнесу на вакцинах", – заявив він.

Він також зазначив, що неодноразово направляв наявні в нього матеріали про порушення з поширенням вакцин і звернення із проханням провести перевірку в Генеральну прокуратуру, однак, з його слів, безрезультатно.

Похожие материалы