Михайло Бабенко: ДЕЦ проводитиме експертизу вакцин проти COVID-19 за процедурою екстреної реєстрації

Михайло Бабенко: ДЕЦ проводитиме експертизу вакцин проти COVID-19 за процедурою екстреної реєстрації

Верховною Радою прийняті зміни до Закону України «Про лікарські засоби», які передбачають можливість державної реєстрації вакцин або інших імунобіологічних препаратів COVID-19, клінічні випробування яких ще тривають.

Сьогодні Верховна Рада України прийняла зміни до Закону України «Про лікарські засоби», які передбачають можливість державної реєстрації вакцин або інших імунобіологічних препаратів COVID-19, клінічні випробування яких ще тривають.

Процедура відбуватиметься за окремим порядком допуску до екстреного медичного застосування. «Завдяки змінам до закону «Про лікарські засоби», які були сьогодні прийняті Верховною радою, Державний експертний центр зможе проводити експертизу вакцин та інших ЛЗ проти COVID-19 за процедурою екстреної реєстрації, яка давно існує в країнах ЄС та США. Це дасть змогу забезпечити населення України необхідними і дієвими ліками та вакцинами для лікування коронавірусної хвороби в найкоротші терміни», – прокоментував важливе рішення Верховної Ради директор ДЕЦ Михайло Бабенко.

Похожие материалы