Гуманітарні медичні вироби завозитимуть до України за спрощеною системою

В Державній службі України з лікарських засобів відбулася робоча нарада за участі представників Державної митної служби України. Під час наради було обговорено пропозиції Державної митної служби України щодо проекту наказу Міністерства охорони України «..

В Державній службі України з лікарських засобів відбулася робоча нарада за участі представників Державної митної служби України. Під час наради було обговорено пропозиції Державної митної служби України щодо проекту наказу Міністерства охорони України «Про затвердження Порядку ввезення на митну територію України незареєстрованих медичних виробів».

Зокрема, було запропоновано вилучити з-під дії проекту наказу МОЗ України «Про затвердження Порядку ввезення на митну територію України незареєстрованих медичних виробів» надання повідомлень від Держлікслужби України щодо можливості ввезення незареєстрованих медичних виробів з метою надання гуманітарної допомоги, що визнана такою відповідно до чинного законодавства, та можливість ввезення незареєстрованих медичних виробів з метою експонування на виставках, ярмарках, конференціях, багатоцентрових дослідженнях тощо.

«Це стане ще одним кроком на шляху до дерегуляції ринку, прискорення процедури митного оформлення медичних виробів для їх ввезення в Україну», – йдеться у повідомленні.

Після опрацювання пропозицій та внесення відповідних змін Держлікслужба України направить оновлений проект порядку на подальше опрацювання до Держмитслужби України.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы