Держлікслужба перевірила аптеки на залізниці

30 серпня 2011 року Державною службою України з лікарських засобів та УМВС України на Південно-західній залізниці МВС України було проведено спільну позапланову перевірку суб’єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею лікарських засобів на..

30 серпня 2011 року Державною службою України з лікарських засобів та УМВС України на Південно-західній залізниці МВС України було проведено спільну позапланову перевірку суб’єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею лікарських засобів на території вокзалів (Центрального, Південного та Приміського) залізничної станції Київ-пасажирський.

Під час перевірок аптечних кіосків, що належать ТОВ «Систем-Фарма», ТОВ «Катрінфарм» та ТОВ «Аптека №1 Трансфарм» виявлено факти порушення п. 2.5.20 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами. Відповідно до зазначеного пункту аптечні кіоски здійснюють торгівлю виключно готовими лікарськими засобами, що їх відпускають без рецепта лікаря. Факт наявності в аптечному кіоску рецептурних препаратів унеможливлює виконання ліцензіатом Ліцензійних умов.

Під час перевірки працівник ТОВ «Систем-Фарма» спробував винести лікарські засоби, які були зібрані в дорожню сумку та поліетиленові пакети, за межі аптечного кіоску. Співробітником МВС України, який брав участь у перевірці, ця спроба була зупинена.

За результатами позапланових перевірок складені відповідні акти про неможливість ліценціата забезпечити виконання Ліцензійних умов. Найближчим часом справи стосовно порушників будуть розглянуті на засіданні ліцензійної комісії Держлікслужби.

Нагадаємо, що в новому проекті Ліцензійних умов передбачена норма, згідно якої протягом року після вступу в дію нового документа аптечні кіоски у містах будуть ліквідовані.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы