МОЗ звітує про спрощення процедури реєстрації низки лікарських засобів у 2015 році

МОЗ звітує про спрощення процедури реєстрації низки лікарських засобів у 2015 році

Адміністративними послугами буде займатися Державний експертний центр МОЗ України та Держлікслужба.

У 2015 році експертна група з питань дерегуляції фармацевтичного ринку на чолі з Першим заступником Міністра охорони здоров’я Олександрою Павленко розробила новий підхід щодо державної реєстрації лікарських засобів. Про це повідомили у прес-службі МОЗ.

«Ідеться про зменшення ролі Міністерства охорони здоров`я в реєстраційних процедурах. Адміністративними послугами відтепер буде займатися Державний експертний центр МОЗ України та Державна служба України з лікарських засобів», – пояснили в міністерстві.

Під час організаційної робочої наради з питань дерегуляції фармацевтичного напрямку Олександра Павленко зазначила, що були розроблені нормативні акти, які спрощують процедуру реєстрації препаратів для лікування онкологічних та орфанних захворювань, ВІЛ/СНІДу та туберкульозу.

Робоча група з дерегуляції фармацевтичного ринку розробила нові редакції законодавчих актів, що стосуються якості препаратів, а також контролю якості за лікарськими засобами.

«Перед нами стоїть завдання побудувати планову чітку роботу на вимогу потреб галузі. Поки що залишається багато неврегульованих питань, і найближчим часом ми їх вирішимо. У першому кварталі 2016 року активно працюватимемо над документом стосовно реалізації Стратегії державної політики щодо наркотиків», – зазначила Павленко, коментуючи плани на 2016 рік.

За її словами, група з дерегуляції буде працювати щотижнево у відкритому режимі, і міністерство готове до діалогу з представниками фармацевтичної галузі задля ефективної співпраці.

Похожие материалы