Результати обіцяної Олегом Мусієм "народної люстрації" в Міністерстві охорони здоров'я України

27 лютого 2014 року під час представлення Олег Мусій зазначив, що у МОЗ України для вищого керівництва і для керівництва середньої ланки буде проведена так звана народна люстрація, процедуру якої зараз розробляє Кабінет Міністрів. «Щодо вищого керівницт..

27 лютого 2014 року під час представлення Олег Мусій зазначив, що у МОЗ України для вищого керівництва і для керівництва середньої ланки буде проведена так звана народна люстрація, процедуру якої зараз розробляє Кабінет Міністрів. «Щодо вищого керівництва, тобто заступників Міністра, то їхні кандидатури розглядатимуться на засіданні коаліційної більшості в парламенті, оскільки саме коаліція висувала кандидатуру на Міністра охорони здоров’я, то й вона пропонуватиме кандидатури заступників», – пояснив Олег Мусій.

Сьогодні ж у численних інтерв’ю Олега Мусія звучать безпідставні звинувачення та грубі коментарі, як в бік коаліції, так і бік своїх заступників, яких він сам же погодив без заперечень, яких рекомендував Кабміну на затвердження та підтримав на засіданнях Уряду, повідомляє сайт lustratsiya.com.ua.

Тобто виходить, що хтось примусив Міністра подавати на призначення на посади своїх заступників осіб, які ніби не відповідають його вимогам та не виконують обов’язків, а саме Р.Салютіна, і чомусь він це приховав від громадськості. Скарги від Міністра лунають лише зараз, коли МОЗ України повністю провалило свою роботу.

Щодо проведення люстрації, то вона у Міністра вибіркова – тобто він сам особисто вирішує, кого карати, а кого милувати, і головним критерієм, на жаль, є не причетність до корупційних дій, а особиста лояльність, зацікавленість чи навіть помста міністра до тих чи інших осіб. Наприклад, конкретні факти, які доводять це.

Перша кандидатура на люстрацію від Мусія О.С. – Богачов Р.М. Міністр довго і багато говорив про корупційні дії цієї особи, проте ні відповідних заяв щодо порушень ним чинного законодавства до правоохоронних органів, ні подання щодо звільнення за відповідною статтею (навіть за статтею 9 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади») не було. Богачов Р.М. звільнився за власним бажанням.

Друга кандидатура на люстрацію від Мусія О.С. – Толстанов О.К. Незважаючи на те, що О. Толстанов звільнений Урядом ще 16.05.14 р. за власним бажанням, наразі він не звільнений Наказом Міністра. Натомість відповідно до Наказу Міністра перебуває у відпустці. Чи не з цієї причини Олег Мусій не може призначити собі ще одного заступника? Хоча скаржиться він не на власний Наказ щодо Толстанова, а на фармацевтичну мафію... у Кабміні.

Третя кандидатура на люстрацію від Мусія О.С. – Соловйов О.С. Знову ж таки обвинувачень багато, а доказів та відповідних дій щодо його звільнення не зафіксовано. Соловйов О.С. був звільнений за власним бажанням.

Інші кандидатури на люстрацію від Мусія О.С.: директор департаменту економіки В.Дуда, директор Департаменту роботи з персоналом, освіти та науки М.Осійчук, директор департаменту з питань якості медичної допомоги Т.Донченко, начальник Управління моніторингу державних цільових програм та державних закупівель Г.Довганчин, директор Департаменту реформ і розвитку медичної допомоги. М.Хобзей.

В.Дуда звільнений за власним бажанням. Т.Донченко звільнена за власним бажанням. М.Осійчук, М.Хобзей, Г.Довганчин перебувають на лікарняному вже тривалий час. Жодної реакції Міністра на таку ситуацію немає – комісія МОЗ, представники Профспілок чи інші особи з подачі Олега Мусія не здійснювали перевірку, чи справді ці особи перебувають на лікарняному.

Похожие материалы