Олег Мусій визнав правоту Олексія Соловйова

26 травня 2014 року на прес-конференції в Кабінеті Міністрів України Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій заявив: «Існує відповідне бачення Уряду щодо адаптації української фармацевтичної галузі до стандартів ЄС. Найближчим часом делегація Україн..

26 травня 2014 року на прес-конференції в Кабінеті Міністрів України Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій заявив: «Існує відповідне бачення Уряду щодо адаптації української фармацевтичної галузі до стандартів ЄС. Найближчим часом делегація України відбуде в Брюссель, щоб підписати відповідний меморандум з Генеральною дирекцією ЄС з медичної допомоги».

Олег Мусій розповів журналістам про кроки, які планує виконати Міністерство охорони здоров’я України для повної адаптації українського фармацевтичного законодавства до законодавства ЄС: відміна необхідності реєстрації АФІ, відміна перереєстрації лікарських засобів кожні 5 років, подальше впровадження Належних Практик тощо.

Викликає подив той факт, що сьогодні Олег Мусій дослівно цитує свого особистого політичного ворога – колишнього очільника Держлікслужби України Олексія Соловйова, який неодноразово звертався до МОЗ України саме із такими пропозиціями. За даними ЗМІ, вищевказані пропозиції щодо удосконалення функціонування фармацевтичного ринку України Олексій Соловйов направляв і Раїсі Богатирьовій у 2013 році, і Олегу Мусію у березні 2014 року. Однак підтримки з боку МОЗ України у кожному із випадків так і не дочекався.

Натомість сьогодні Олег Мусій видає ці давно назрілі проекти рішень за власні досягнення, ігноруючи при цьому суттєвий ряд ініціатив Олексія Соловйова щодо зменшення можливих проявів корупції серед чиновників МОЗ України, наприклад, пропозицію внести зміни до Закону України «Про ліцензування певних видів діяльності» з метою виключення можливості участі в поданні документів посередників – це повинно знизити корупційні ризики, які можливі при контакті чиновника і суб’єкта підприємницької діяльності.

У той же час, саме Олексія Соловйова та його рішення на посаді Голови Держлікслужби Міністр охорони здоров’я України Олег Мусій неодноразово голослівно називав непрофесійними та заангажованими, а у березні 2014 року на сайті МОЗ України з’явився визнаний згодом неправомірним Наказ №180 за підписом Міністра щодо відміни чинних стандартів Належної Практики Дистрибуції.

Представники ЗМІ продовжують стежити за суперечливою риторикою Міністерства охорони здоров’я України.

Pharma.net.ua за матеріалами прес-конференції

Похожие материалы