Урегульовано право надання закладами охорони здоров'я платних послуг з реалізації радіофармпрепаратів

Урядом прийнято проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до переліку платних послуг, які можуть надаватися в державних і комунальних закладах охорони здоров’я, вищих медичних навчальних закладах і науково-дослідних установах», роз..

Урядом прийнято проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення зміни до переліку платних послуг, які можуть надаватися в державних і комунальних закладах охорони здоров’я, вищих медичних навчальних закладах і науково-дослідних установах», розробленого МОЗ України з метою законодавчого врегулювання права надання закладами охорони здоров'я платних послуг із реалізації радіофармацевтичних препаратів.

Така необхідність виникла, оскільки в лабораторії Всеукраїнського центру радіохірургії клінічної лікарні «Феофанія» виготовляються радіофармацевтичні препарати, що використовуються для діагностики злоякісних пухлин в більшій кількості, ніж потребує вказаний заклад. При цьому інші медичні заклади, які оснащені аналогічним діагностичним обладнанням, можливості виготовляти такі препарати не мають.

Розширення переліку платних послуг, які можуть надаватися в державних і комунальних закладах охорони здоров’я, вищих навчальних закладах і науково-дослідних установах, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 17 вересня 1996 року № 1138 новим пунктом: «34. Реалізація радіофармпрепаратів» сприятиме раціональному використанню високовартісного медичного обладнання, коштів державного бюджету та дозволить забезпечувати радіофармпрепаратами медичні заклади, які його потребують, але не мають можливостей для виготовлення.

Кошти від надання послуги з реалізації медичними закладами радіофармпрепаратів мають надходити до спеціального фонду державного бюджету як власні надходження бюджетних неприбуткових установ.

Похожие материалы