«Фармак» збільшив експорт на 40% за підсумками минулого року

«Фармак» збільшив експорт на 40% за підсумками минулого року

Експорт склав майже третину від загального обсягу продажів компанії, продукція «Фармак» нині поставляється у 35 країн світу.

Повідомляється, що у 2020 році частка експорту в загальному обсязі продажів фармкомпанії сягнула 29,6%, що на 5,3% більше у порівнянні з минулим роком. Компанія реалізує продукцію у країнах ЄС, СНД, Близького Сходу, Центральної та Південної Америка, Азії.

У світі, з початку епідемії коронавірусної інфекції, значно збільшився попит на медикаменти, які застосовуються у комплексному лікуванні хворих на COVID-19. Зокрема, мова йде про кортикостероїди, релаксанти, анальгетики, антибіотики, а також препарати для наркозу і седації, що застосовуються при підключенні пацієнтів до апаратів ШВЛ. Низка зазначених ЛЗ виробництва «Фармак» експортували до Польщі, Німеччини, Франції, Швеції, Великої Британії, Ізраїлю, Нової Зеландії, Австралії, Сінгапуру, Мексики, а також для потреб використання ВООЗ.

Слід зазначити, що виробничі лінії «Фармак» окрім національних мають європейські сертифікати GMP, що дозволяє реалізовувати продукцію у країнах з особливо жорсткими вимогами регуляторів.

Володимир Костюк, виконавчий директор АТ «Фармак» наголосив, що компанія виготовляє ЛЗ відповідно до міжнародних стандартів та гарантує якість своєї продукції. Також він озвучив, що компанія планує вихід на ринок Сполучених Штатів.

«Компанія «Фармак» – це надсучасне високотехнологічне виробництво, де виготовляються ліки відповідно до всіх міжнародних стандартів. Завдяки цьому ми гарантуємо високу якість наших препаратів та отримуємо довіру споживачів в усьому світі. Зараз ми готуємося до проходження інспекції FDA для виходу на ринок США. Наша стратегічна мета – наростити частку експорту в загальному об’ємі продажів до 40%», – роз’яснив він.

Похожие материалы