Передліцензійні перевірки виявили, що кожна четверта аптека порушувала ліцензійні умови

В результаті проведення передліцензійних перевірок, проведених інспекторами Державної служби України з лікарських засобів, у 25% суб’єктів господарювання (118 випадків) виявлено невідповідність наявної матеріально-технічної бази та кваліфікації персонал..

В результаті проведення передліцензійних перевірок, проведених інспекторами Державної служби України з лікарських засобів, у 25% суб’єктів господарювання (118 випадків) виявлено невідповідність наявної матеріально-технічної бази та кваліфікації персоналу поданим відомостям. Про це повідомив директор Департаменту державного регулювання оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами О.О.Кропивний.

Чиновник нагадав, що 13 серпня 2012р. набули чинності наказ МОЗ України від 11.07.2012р. № 513, яким затверджено Порядок перевірки перед видачею ліцензії на провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами, та наказ МОЗ України від 11.07.2012 р. № 515, яким вносяться зміни до Ліцензійних умов, яким було затверджено форми відомостей про наявність матеріально-технічної бази та кваліфікованого персоналу.

З початком дії цих норм, станом на 30 жовтня 2012 р. Держлікслужба отримала від суб’єктів господарської діяльності 556 заяв на видачу ліцензії.

За результатами розгляду Держлікслужбою 70% заяв прийняли в роботу, в 30% з яких, у свою чергу, були виявлено порушення.

Під час передліцензійних перевірок, проведених територіальними органами Держлікслужби України,у 25% суб’єктів господарювання (118 випадків) виявлено невідповідність наявної матеріально-технічної бази та кваліфікації персоналу поданим відомостям.

«Запровадження системи передліцензійних перевірок унеможливило створення «фіктивних» аптечних закладів, як це іноді траплялося раніше. Такі «аптеки» отримували ліцензію, але фактично не розпочинали діяльність. Саме через такі аптечні заклади найчастіше розповсюджувалися неякісні та фальсифіковані ліки», – заявили у Держлікслужбі.

Окрім того, у відомстві повідомили, що запровадження передліцензійної перевірки на відповідність Ліцензійним умовам та поданим відомостям наявної матеріально-технічної бази та кваліфікації персоналу є кроком на шляху запровадження GPP в Україні. Цей крок сприятиме покращенню забезпечення населення якісними та безпечними лікарськими засобами.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы