АМКУ оштрафував регіональні аптеки за недобросовісну конкуренцію

Луганське, одеське та миколаївське відділення Антимонопольного комітету України оштрафували аптечні мережі за недобросовісну конкуренцію.

Луганське, одеське та миколаївське відділення Антимонопольного комітету України оштрафували аптечні мережі за недобросовісну конкуренцію.

Луганське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало ТОВ «Фалбі-Луганськ» та ПП «Лугмедторг» кожне на 17 тис. грн за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Суб’єкти господарювання, не беручи участі у соціальних програмах, розмістили на фасадах аптечних мереж позначення «Социальная аптека».

Одеське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало ПП «КОМПАНІЯ РЕАЛ ФАРМ» (с. Фонтанка, Одеська обл.) на 5 тис. грн за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Підприємство розміщувало на фасадах власних аптек неправдиву інформацію про найкращі ціни на ліки.

Миколаївське обласне територіальне відділення Комітету оштрафувало ТОВ «Бріст-фарм» на 4 тис. грн за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення інформації, що вводить в оману. Товариство на вітражі власної аптеки розмістило неправдиву інформацію про надання знижки 15% на лікарські засоби. Насправді зазначену знижку надавали лише окремим категоріям покупців.

Усі відповідачі припинили порушення та сплатили штраф до державного бюджету.

Джерело: www.amc.gov.ua

Похожие материалы