АМКУ оштрафував аптеку за ненадання пільг

Антимонопольний комітет України виявив низку порушень на фармацевтичному ринку.

Антимонопольний комітет України виявив низку порушень на фармацевтичному ринку.

Житомирське обласне територіальне відділення комітету зобов’язало ТОВ «ДКП «Фармацевтична фабрика» припинити дії за ознаками зловживання монопольним становищем. Зокрема товариство, на вимогу відділення, повинно встановити прозорий механізм формування оптово-відпускних цін на фармацевтичні препарати власного виробництва.

Запорізьке обласне територіальне відділення оштрафувало ТОВ «Донбаська фармацевтична компанія» на 11 тис. грн за недобросовісну конкуренцію: оманливу рекламу.

Компанія розмістила на фасаді своєї аптеки, що у місті Запоріжжі, наступну інформацію: «Лекарства становятся доступнее: -5 % на все медикаменты». Таким чином у споживачів створювали враження, що аптека здійснює реалізацію всіх медикаментів зі знижкою кожному покупцю. Проте, як встановила перевірка, знижку на лікарські засоби надавали тільки пільговим категоріям громадян. Порушення тривало у період з 1 травня до 17 грудня 2010 року. Такі дії компанії призвели до введення споживачів у оману. Компанія визнала та припинила порушення, зобов’язавшись сплатити штраф до державного бюджету.

Джерело: www.amc.gov.ua

Похожие материалы