АМКУ оштрафував аптеки на 12 тис. грн

Антимонопольний комітет України оштрафував низку аптечних закладів України за неправомірні дії, повідомляють у прес-службі відомства.

Антимонопольний комітет України оштрафував низку аптечних закладів України за неправомірні дії, повідомляють у прес-службі відомства.

Львівське обласне територіальне відділення комітету оштрафувало ТОВ «3І» на вісім тис. грн за зловживання монопольним становищем. Як показало розслідування, товариство завищувало ціни на лікарські засоби протидіабетичної групи. Такі дії призвели до негативних наслідків для споживачів.

Хмельницьке обласне територіальне відділення комітету оштрафувало ФОП Янович Т.О. на чотири тис. грн за недобросовісну конкуренцію: поширення інформації, що вводить в оману. Як встановило відділення, підприємець поширювала неправдиву рекламу щодо наявності найнижчих цін на лікарські препарати. Такі дії ввели споживачів у оману.

Полтавське обласне територіальне відділення комітету припинило дії за ознаками недобросовісної конкуренції: поширення інформації, що вводить в оману, з боку ПАТ «Екологоохоронна фірма «Креома-Фарм» (м. Київ). Товариство поширювало неправдиву рекламу щодо лікарських властивостей препарату «Ентеросгель».

Компанії визнали порушення та зобов’язалися сплатити штраф до державного бюджету.

Джерело: www.amc.gov.ua

Похожие материалы