НАБУ: керівника КП «Полтавафарм» звинувачують у хабарництві з метою прискорення процедури обстеження аптек

НАБУ: керівника КП «Полтавафарм» звинувачують у хабарництві з метою прискорення процедури обстеження аптек

Начальника одного з відділів КП «Полтавафарм» затримано безпосередньо в момент передачі хабара, його керівника – в. о. директора КП «Полтавафарм» – затримано того ж дня.

26 червня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно в. о. директора комунального підприємства «Полтавафарм» та за сумісництвом – депутата Полтавської обласної ради.

Керівнику КП «Полтавафарм» інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 («Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі») Кримінального кодексу України. Йому загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі.

Як встановило слідство, в. о. директора КП «Полтавафарм», за попередньою змовою з заступником начальника одного з відділів цього ж підприємства надали неправомірну вигоду т. в. о. начальника управління протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Полтавській області та заступнику начальника одного з відділів цього ж управління.

Протиправні дії вчинено з метою прискорення процедури обстеження приміщень аптек на відповідність вимогам для здійснення реалізації та зберігання наркотичних засобів та психотропних речовин. Начальника одного з відділів згаданого підприємства затримано безпосередньо в момент передачі коштів, а в. о. директора КП «Полтавафарм» – того ж дня.

Детективи НАБУ завершили розслідування в даному кримінальному провадженні за місяць від початку розслідування.

Керівнику КП «Полтавафарм» та його захисникам уже вручено обвинувальний акт.

Похожие материалы