Представництво Teva в Україні повідомило про участь в урядовій програмі «Доступні ліки»

Представництво Teva в Україні повідомило про участь в урядовій програмі «Доступні ліки»

У Teva повідомили, що більшість із препаратів компанії, які беруть участь у програмі, пацієнти зможуть отримати з незначною доплатою – від 2,90 грн до 8,90 грн.

ТОВ «Тева Україна» бере участь у програмі Міністерства охорони здоров’я України «Доступні ліки», яка дозволить забезпечити основними лікарськими засобами громадян України із серцево-судинними захворюваннями, діабетом II типу або бронхіальною астмою.

3 квітня 2017 року був затверджений Реєстр лікарських засобів, які пацієнти зможуть безкоштовно або з невеликою доплатою отримати в аптеках, що є учасниками програми.

Реєстр містить 157 назв лікарських засобів, серед них 12 препаратів компанії «Тева». Це «Клопідогрел-Тева», «Метформін-Тева», «Беклазон-Еко», «Лопірел», «Діанормет 850». Препарати імпортуються в Україну з країн ЄС та Ізраїлю. Більшість із них пацієнти зможуть отримати з незначною доплатою – від 2,90 грн до 8,90 грн. Препарат «Беклазон-Еко», роздрібна ціна якого становить 243,64 грн за упаковку, буде для пацієнтів безкоштовним.

«Програма відшкодування пацієнту вартості лікарських засобів – це важливий крок для забезпечення доступності лікування в Україні. Ми раді зробити внесок в її розвиток. Сподіваємось, що найближчим часом перелік лікарських засобів, які беруть участь у програмі, буде розширюватись, щоб більшою мірою забезпечити потреби українських пацієнтів», – зазначив Дмитро Спіцин, генеральний директор ТОВ «Тева Україна».

Похожие материалы