Держлікслужба: Перешкоди для імпорту лікарських засобів відсутні

Держлікслужба: Перешкоди для імпорту лікарських засобів відсутні

Набрання чинності з 1 березня 2016 року нових положень Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів не впливає на порядок ввезення ліків в Україну.

З 1 березня 2016 року мають вступити у дію окремі положення Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів (наказ МОЗ №143 від 20 лютого 2013 року). До змін виявились не готовими імпортери лікарських засобів. Тому у проекті постанови КМУ «Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)» була закладена норма про те, що окремі пункти розділу 6 (Ліцензування імпорту лікарських засобів) набувають чинності з 1 березня 2018 року.

11 лютого 2016 року проект Ліцензійних умов направлено до зацікавлених органів і опрацьовується на сьогодні Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством фінансів, Державною регуляторною службою. Антимонопольний комітет 22 лютого 2016 року погодив проект Ліцензійних умов із зауваженнями. Після отримання погоджень від зазначених органів, проект буде направлено до Міністерства юстиції.

Набрання чинності з 1 березня 2016 року нових положень Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів не впливає на порядок ввезення лікарських засобів в Україну, а також на порядок здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну (реалізація Постанови КМУ від 14 вересня 2005 року №902 «Про затвердження Порядку здійснення державного контролю якості лікарських засобів, що ввозяться в Україну»).

Разом із цим під час проведення ліцензійних перевірок імпортерів та прийняття рішень за їх результатами Держлікслужбою буде прийнято до уваги перспективу відтермінування відповідних вимог до діяльності зазначених ліцензіатів.

Похожие материалы