МОЗ планує скоротити ліцензійні вимоги щодо провадження господарської діяльності з медпрактики

Нові Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з медичної практики повинні спростити ведення бізнесу.

Міністерство охорони здоров'я планує суттєво скоротити вимоги до закладів охорони здоров'я та суб'єктів господарювання. Таке рішення було прийнято після громадського обговорення проекту Постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики", повідомляє прес-служба МОЗ.

Під головуванням Першого заступника Міністра охорони здоров'я України Олександри Павленко у МОЗ відбулося перше засідання експертної групи з обговорення проекту цієї постанови.

Підставою розроблення нових Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики є Закон України "Про ліцензування видів господарської діяльності" від 2 березня 2015 року, а також загальна позиція МОЗ щодо нових підходів до ліцензування.

За словами Павленко, нові Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з медичної практики повинні спростити ведення бізнесу, впровадити стандарти та правила, які б влаштовували всі медичні заклади, незалежно від форми власності та фізичних осіб-підприємців.

Під час роботи над текстом проекту постанови експертна група внесла пропозиції та зміни, які суттєво впливають на зміст оприлюдненого раніше на сайті міністерства документа. Було прийнято рішення врахувати зауваження та пропозиції, що надійшли від медичної спільноти та центральних органів виконавчої влади. Як повідомили в МОЗ, доповнений документ повторно розмістять на сайті МОЗ для подальшого громадського обговорення.

Учасники експертної групи запропонували такі зміни:

  • спрощення процедури та вимог для отримання ліцензії
  • зменшення пакета документів
  • скасування вимог, які дублюються іншими органами виконавчої влади (МВС, ДСНС, Фіскальна служба України, Мінсоцполітики).

"Ми намагалися прибрати всі корупційні фактори, які були раніше закладені у попередніх Ліцензійних умовах та їх виконанні. Міністерство охорони здоров'я прагне запобігти наріканням з боку суб'єктів господарювання та прибрати зайві норми. Ми звертаємося до громадськості активніше долучатися до обговорення нових умов ліцензування", – зазначила Олександра Павленко.

Похожие материалы