Електронний реєстр пацієнтів з діабетом 1-го типу допоможе МОЗ формувати об'єктивну потребу в інсуліні, – Олександра Павленко

На сьогодні Міністерством охорони здоров’я України очікується прийняття постанови КМУ про внесення змін до відповідного акту про запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну.

Як відомо, КМУ прийняв постанову від 5 березня 2014 №73 «Питання реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на препарати інсуліну». Однак реалізація даної постанови двічі відкладалася, у кінцевому підсумку пілотний проект щодо переходу від закупівлі до системи аптечного відшкодування не було реалізовано.

Перший заступник Міністра охорони здоров'я України Олександра Павленко повідомила, що в новий проект постанови внесено положення про створення електронного реєстру пацієнтів з цукровим діабетом 1-го типу.

«Наявність такого реєстру допоможе нам сформувати об'єктивну потребу в інсуліні. Для його створення потрібні кошти, які за попередньою домовленістю, нам нададуть міжнародні донори. Положення про електронний реєстр пацієнтів має бути затверджене до 1 серпня поточного року. Нещодавно Міністерство фінансів України під час узгодження даного проекту документа направило нам зауваження, відповідно якого МОЗ України має надати підтвердження, що створення реєстру не потребує витрат з державного бюджету», – розповіла журналістам Олександра Павленко.

Також даним проектом постанови КМУ передбачено створення реєстру референтних цін на препарати інсуліну. Крайній термін для створення реєстру цін і запуску пілотного проекту – 1 січня 2016 року.

Похожие материалы