"ІНТЕРХІМ" не хоче проведення інспекції з європейцями

Державна служба України з лікарських засобів отримала від ТДВ «ІНТЕРХІМ» лист від 17.03.2014 № 2903/ІХ, яким повідомлено, що залучення органом державного контролю (Держлікслужбою України) до проведення позапланової перевірки додержання ТДВ «ІНТЕРХІМ» Лі..

Державна служба України з лікарських засобів отримала від ТДВ «ІНТЕРХІМ» лист від 17.03.2014 № 2903/ІХ, яким повідомлено, що залучення органом державного контролю (Держлікслужбою України) до проведення позапланової перевірки додержання ТДВ «ІНТЕРХІМ» Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів представників PIC/S, на їх думку, є необґрунтованим.

Раніше Державна служба України з лікарських засобів у рамках співпраці PIC/S звернулась до Секретаріату PIC/S із проханням залучення інспекторів PIC/S до проведення перевірки додержання ТДВ «ІНТЕРХІМ» Ліцензійних умов, вимоги яких гармонізовані з вимогами GMP ЄС.

Гармонізація законодавства України у сфері контролю якості та безпеки лікарських засобів до законодавства Європейського Союзу є пріоритетом в діяльності Держлікслужби України. Так, у 2009 році вимоги належної виробничої практики EC (GMP EC) були імплементовані до українського законодавства і стали обов’язковими до виконання.

Під час перевірок здійснюється оцінка додержання виробниками вимог GMP.

Похожие материалы