МОЗ знову намагається провести тендер на закупівлю «швидких» за зачиненими дверима

Міністерство охорони здоров'я знову намагається провести тендер на закупівлю машин швидкої допомоги за зачиненими дверима - без участі громадськості та народних депутатів.

Міністерство охорони здоров'я знову намагається провести тендер на закупівлю машин швидкої допомоги за зачиненими дверима – без участі громадськості та народних депутатів.

Про це повідомив голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування діяльності МОЗ, депутат фракції «Батьківщина» Анатолій Дирів.

За його словами, сьогодні розкриття пропозицій конкурсних торгів на держзакупівлю автомобілів швидкої медичної допомоги та їх устаткування вже втретє було перенесене.

«Небажання чиновників Міністерства охорони здоров’я відкрито провести тендер говорить про одне – корупційна складова цієї держзакупівлі є дуже високою. Це підтверджують і документи – згідно з ними, на цій оборудці МОЗ «відмиє» щонайменше 200 мільйонів гривень», – наголосив народний депутат.

Так, згідно з офіційними документами, у рамках закупівлі машин швидкої допомоги МОЗ збирається придбати 1063 автівки вартістю 649 тис. грн. за одиницю, що на 184 тис. грн.. більше, ніж ринкова ціна цих машин з усім медобладнанням. Таким чином «чистий прибуток» до кишені чиновників міністерства сягатиме 200 мільйонів гривень.

Анатолій Дирів звернувся до прем'єр-міністра України, Генпрокурора, міністра внутрішніх справ, міністра економічного розвитку і торгівлі України та до Держфінінспекції з вимогою перевірити проведення даного тендеру та не допустити розтрати бюджетних коштів.

«Ми триматимемо проведення цього тендеру на контролі та не дозволимо чиновникам МОЗу вже за звичною для них схемою наповнити власні кишені коштами, які належать українцям», – підкреслив голова ТСК.

Похожие материалы