Палатний: За смерть дитини у кримському санаторії «Юність» відповідальна держава

Комітет Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму тримає на особистому контролі хід розслідування обставин нещасного випадку в дитячому санаторії «Юність» у селищі Симеїз. Про це у коментарі журналістам заявив голова...

Комітет Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму тримає на особистому контролі хід розслідування обставин нещасного випадку в дитячому санаторії «Юність» у селищі Симеїз. Про це у коментарі журналістам заявив голова комітету, народний депутат від фракції «УДАР» Артур Палатний.

«Винні за смерть дитини повинні понести покарання. З приводу обставин цього інциденту виникає багато запитань: як можна відправляти дітей на оздоровлення у санаторій, експлуатація якого заборонена, чому не проводився капітальний ремонт оздоровниці, яка була зведена ще в 1906 році і знаходиться в аварійному стані, куди дивилися чиновники та адміністрація закладу, які відправляли та приймали дітей у цьому санаторії. Наш комітет буде домагатися того, щоб відповіді на всі ці запитання були отримані найближчим часом», – зазначив він.

За словами Палатного, він звернувся до прем’єр-міністра України Миколи Азарова та Генерального прокурора України Віктора Пшонки із депутатським запитом щодо трагедії в санаторії «Юність» та з проханням посприяти повному та неупередженому провадженню слідчих дій у цій справі.

Водночас народний депутат переконаний, що відповідальність за смерть дитини в першу чергу несе держава. «Комітет ВРУ з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму неодноразово наголошував на тому, що для забезпечення якісного оздоровлення та відпочинку дітей необхідно приймати цільову державну програму та передбачити для її виконання бюджетні кошти. Ми зверталися із відповідними пропозиціями в кабмін, проводили на цю тему парламентські слухання. Однак досі вирішення цієї проблеми не зрушило з місця. А оновлення застарілої інфраструктури оздоровчих закладів України можливе лише за умов капітальних витрат держбюджету та інвестування в оздоровчу сферу», – наголосив Артур Палатний.

Похожие материалы