В Уряді обіцяють не заважати міжнародним компаніям виробляти ліки на території України

Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко на доручення прем’єр-міністра Миколи Азарова провів зустріч із керівництвом угорської фармацевтичної компанії «Гедеон Ріхтер».

Віце-прем’єр-міністр України Костянтин Грищенко на доручення прем’єр-міністра Миколи Азарова провів зустріч із керівництвом угорської фармацевтичної компанії «Гедеон Ріхтер», під час якої обговорили питання розвитку виробництва ліків у м.Вишневе Київської області.

За словами технічного директора групи «Гедеон Ріхтер» Лайоша Ковача, компанія прийняла принципове рішення про додаткове інвестування у розвиток виробничої бази у Вишневому для початку виробництва ліків для українського ринку. За словами представника компанії, в даний час відбувається вивчення всіх умов виробництва та обсягів необхідного фінансування. В першу чергу, планується налагодити виробництво препаратів кардіологічної та противірусної груп.

У свою чергу, Костянтин Грищенко привітав таке рішення угорської сторони та запевнив учасників зустрічі у тому, що Уряд підтримуватиме подібні ініціативи фармацевтичних компаній.

«Приємно відзначити, що компанія, продукція якої займає суттєву частку вітчизняного фармацевтичного ринку, прийняла рішення про перехід на новий якісний рівень присутності в Україні. Уряд зацікавлений в тому, щоб потужні світові фармацевтичні компанії проводили локалізацію виробництва своїх ліків в Україні. Запевняю вас, що ми готові допомагати втіленню таких ініціатив з тим, щоб якісні лікарські препарати ставали доступнішими для наших громадян», – підкреслив К.Грищенко.

Окрім того, під час зустрічі сторони обговорили проблемні питання роботи фармацевтичних компаній в Україні.

Джерело: www.kmu.gov.ua

Похожие материалы