Експерти ВООЗ задоволені якістю роботи Державного навчального центру з Належної виробничої/дистриб'юторської практики в Україні

Експерти ВООЗ задоволені якістю роботи Державного навчального центру з Належної виробничої/дистриб'юторської практики в Україні

На сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я опубліковано звіт за результатами аудиту Державного навчального центру з Належної виробничої/дистриб'юторської практики в Україні («GMP/GDP Центр»).

На сайті Всесвітньої організації охорони здоров’я опубліковано звіт за результатами аудиту Державного навчального центру з Належної виробничої/дистриб'юторської практики в Україні («GMP/GDP Центр»).

Експерти ВООЗ у звіті висловили задоволення якістю роботи фахівців GMP/GDP Центру. У документі зазначено, що результати аудиту свідчать про високий рівень розвитку GMP стандартів в Україні та навчання в цілому.

Аудит був проведений з метою оцінки рівня та можливостей навчальної діяльності GMP/GDP Центру. Підтвердження високих стандартів роботи GMP/GDP Центру відкриває можливості для набуття ним статусу Центру співпраці ВООЗ з навчання фармацевтичних спеціалістів. Такий статус допоможе GMP/GDP Центру реалізувати проект із допомоги побудови систем якості та інспекторатів GMPу регуляторних органах країн СНД відповідно до європейських стандартів, впровадження в цих країнах стандартів належних практик. Проект передбачає всебічну наукову, експертну та консультативну допомогу з розробки документації, навчання спеціалістів тощо.

Нагадаємо, що наприкінці 2012 року Центром співпраці ВООЗ з питань лікарської політики та фармацевтичної практики, Датського коледжу фармацевтичної практики (Pharmakon), був проведений аудит Українського Державного навчального центру належної виробничої/дистриб'юторської практики Державної служби України лікарських засобів щодо проведення тренінгів з GMP/GDP.

Групу аудиторів представляли директор відділу підготовки Елла Ульбак і провідний аудитор Міхаель Мьолер. Загальний висновок аудиторів був позитивним. За результатами аудиту вони відзначили високий рівень розвитку GMP стандартів в Україні та рівня навчання у GMP/GDP Центрі.

Повну версію звіту можна знайти ТУТ.