Сергій Тігіпко продав мережу аптек TAS

Сергій Тігіпко продав мережу аптек TAS

Аптечна мережа TAS, якою донедавна володів Сергій Тігіпко була продана дніпровській компанії Мед-Сервіс. За оцінками експертів, цей актив компанії обійшовся в 5-6 млн доларів.

Аптечна мережа TAS налічує близько 100 аптек здебільшого в Києві та області, це доволі велика мережа, однак, як зазначають джерела видання НВ, аптечний бізнес більше не цікавить Сергія Тігіпко, тож актив було вирішено продати.

Про продаж мережі журналістам розповіли одразу кілька джерел – керівник однієй з аптечних мереж та два інвестиційних банкіри, які дотичні до угоди. За їх словами, мережа не приносила очікуваних високих доходів, адже працювати аптекам сьогодні доволі важко, особливо в столиці. Конкуренція змусила інвестора продати аптеки, хоча ще кілька років тому, Тігіпко був вкрай зацікавлений в цьому бізнесі, а новина про покупку групою TAS мережі аптек стала трохи неочікуваною.

Кілька років TAS активно розвивали, вкладали гроші та змогли розширити мережу до 143 аптек, купити аптеки в мережі Космо та планували нарощувати долю на ринку. Однак, в нинішніх умовах сподівання інвесторів не справдилися, конкуренція лише загострювалась, а дохідність цього бізнесу падала. Як зазначає партнер інвестиційної компанії Atlas Advisors Олексій Ращупкин в коментарі НВ Бізнес, доходи від аптечного бізнесу TAS вплаи до 2%, збиткові об'єкти почали закривати, а всю мережу реструктурували.

Знизивши кількість аптек до 100, інвестор все ж вирішив позбутися цього бізнесу. Переговори про продаж мережі вели з групою Епіцентр та мережею аптек "Доброго дня". Врешті-решт аптеки TAS зацікавили дніпровську компанію Мед-Сервіс, якою володіє Олег Токарєв. За оцінками експертів, угода могла обійтись в 5-6 млн доларів.

Мед-Сервіс володіє 350 аптеками і купівля TAS дозволить компанії закріпитись на ринку Києва та області, збільшивши кількість аптек до 450.

Похожие материалы