Михайло Бабенко: Включення нових ліків до регуляторних переліків для фінансування повинно відбуватися за прозорим та чітким алгоритмом

Михайло Бабенко: Включення нових ліків до регуляторних переліків для фінансування повинно відбуватися за прозорим та чітким алгоритмом

Уряд затвердив Порядок проведення державної оцінки медичних технологій (ОМТ) в Україні, що дозволить значно покращити якість медпослуг та доцільність використання державних коштів у закупівлях ліків та послуг.

Днями Кабінет Міністрів затвердив Порядок проведення державної оцінки медичних технологій (ОМТ). Це рішення стало ще одним вагомим кроком на шляху до інституалізації та подальшого розвитку в Україні напрямку, основна мета якого – покращити якість медичної допомоги та визначити, які лікарські засоби і медпослуги доцільно фінансувати та закуповувати державою.

«Державний експертний центр розвиває оцінку медичних технологій з січня 2019 року. За цей час наші фахівці підготували більше сотні звітів методами швидкої оцінки лікарських засобів для включення в центральні програми закупівель, провели десятки експертиз заяв на включення до Національного переліку та Державного формуляру. Разом з МОЗ України ми ініціювали повномасштабне впровадження підходів ОМТ в систему охорони здоров’я. Нове рішення Кабінету Міністрів про Порядок проведення державної оцінки медичних технологій сприятиме подальшій імплементації європейських регуляторних норм в Україні. Включення нових ліків до регуляторних переліків для фінансування повинно відбуватися по прозорому, чіткому та визначеному алгоритму для всіх зацікавлених сторін», – прокоментував постанову Кабінету Міністрів Михайло Бабенко.