Україна взяла участь у Міжнародній конференції «Конвенція Медікрім»

Голова Державної служби України з лікарських засобів привітав учасників Міжнародної конференції «Конвенція Ради Європи з фальсифікації медичної продукції і подібних злочинів, що загрожують здоров'ю населення (Конвенція «Медікрім») - протидія фальси..

Голова Державної служби України з лікарських засобів привітав учасників Міжнародної конференції «Конвенція Ради Європи з фальсифікації медичної продукції і подібних злочинів, що загрожують здоров'ю населення (Конвенція «Медікрім») – протидія фальсифікації медичної продукції», яка сьогодні розпочала свою роботу в м. Москва (Російська Федерація).

«Ми з вдячністю прийняли запрошення для участі в такому високому форумі, що зачіпає настільки актуальні питання здоров'я наших співгромадян. Відкриття до підписання Конвенції Медікрім для України є дуже почесним і, одночасно, актуальним, адже буквально за кілька днів, з 1 листопада, в нашій країні вступає в дію Закон, що встановлює кримінальну відповідальність за виготовлення та розповсюдження фальсифікованої продукції. Таким чином, Україна повністю поділяє цілі Конвенції «Медікрім» – вдосконалення кримінального законодавства, захист постраждалих, сприяння розвитку міжвідомчого і міжнародного співробітництва», – підкреслив керівник центрального органу виконавчої влади.

Пан Соловйов зауважив, що Україна і надалі продовжить виконувати всі необхідні дії щодо реалізації зазначених цілей, оскільки здоров'я населення – це національне надбання країни, і його захист – пріоритет державної політики.

Довідково: Конвенція «Медікрім» є завершенням багаторічної роботи країн – членів Ради Європи, включаючи Україну, зі створення міжнародного правового інструменту, спрямованого на протидію фальсифікації медичної продукції. Підготовлена Радою Європи Конвенція «Медікрім» буде першою правовою угодою в галузі кримінального права, що зачіпає фальсифікацію медичної продукції і подібні злочини, які загрожують здоров'ю населення.

Основними цілями цієї міжнародної угоди є охорона здоров'я населення шляхом вдосконалення кримінального законодавства, що зачіпає порушення, пов'язані з обігом медичної продукції, захист постраждалих, сприяння розвитку міжвідомчого і міжнародного співробітництва, а також - профілактика правопорушень.

29 червня 2011 Комітет міністрів Ради Європи вирішив відкрити Конвенцію «Медікрім» до підписання 28 жовтня 2011 року, приурочивши цю подію до профільної Міжнародної конференції високого рівня в Москві.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы