МОЗ: Вакцини проти грипу з'являться до кінця місяця

МОЗ: Вакцини проти грипу з'являться до кінця місяця

Зараз вакцини проходять контроль якості в ДЕЦ, який завершиться в найближчі тижні.

Станом на сьогоднішній день в Україні зареєстровані та дозволені до застосування дві вакцини для профілактики грипу із оновленим штамовим складом. Про це повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров’я України.

Згідно з повідомленням МОЗ, Державний експертний центр зареєстрував такі вакцини:

  • ВАКСІГРИП Спліт – вакцина для профілактики грипу інактивована рідка, суспензія для ін’єкцій по 0,25 мл №1, №10 або №20; по 0,5 мл №1, №10, №20 або №50 в попередньо заповнених шприцах із прикріпленою голкою; по 5 мл (10 доз) у флаконах №1 та №10, виробництва Санофі Пастер С.А., Франція, заявник Санофі Пастер С.А., Франція
  • ДжіСі Флю Вакцина для профілактики грипу (розщеплений віріон, інактивований), суспензія для ін’єкцій у попередньо наповнених шприцах по 0,5 мл та 0,25 мл №1, №10, виробництва Грін Крос Корпорейшн, Корея, заявник М.Біотек Лтд, Велика Британія.

Також у МОЗ повідомили, що зараз ці вакцини проходять контроль якості в ДЕЦ, який завершиться в найближчі тижні.

«Появу вакцин на ринку можна очікувати до кінця жовтня. Такі терміни спричинені датами подачі вакцин на реєстрацію від виробників. МОЗ зі свого боку дотримується необхідних процедур, щоб пересвідчитися в якості вакцин, перш ніж вони потраплять до аптек», – пояснили в Міністерстві охорони здоров’я.

Похожие материалы