Держфінінспекція проведе ревізію всіх об'єктів МОЗ, причетних до псування тестів для ВІЛ-інфікованих

Держфінінспекція проведе ревізію всіх об'єктів МОЗ, причетних до псування тестів для ВІЛ-інфікованих

У 2015 році була зіпсована партія тестів для людей з ВІЛ/СНІД вартістю 3,02 млн грн.

Суд дозволив посадовим особам Державної фінансової інспекції провести позапланову перевірку всіх об’єктів МОЗ, що пов’язані із псуванням партії тестів для людей з ВІЛ/СНІД вартістю 3,02 млн грн. Про це свідчить ухвала Краматорського міського суду Донецької області від 6 квітня.

У 2015 році посадові особи «Міської лікарні ім. В. І. Леніна» м. Слов’янська Донецької області переслали реагенти для визначення вірусного навантаження ВІЛ-1, порушивши температурний режим. Це призвело до псування реагентів, чим державі завдано збитків на суму 3,02 млн грн.

Реагенти пересилалася структурним підрозділам з питань охорони здоров’я Донецької, Запорізької, Одеської, Полтавської, Рівненської, Херсонської обласних та Київської міської державної адміністрації.

Розслідування, розпочате у грудні 2015 року за статтею «службова недбалість», проводить Слідче управління Національної поліції в Донецькій області.

Суд дозволив ДФІ провести позапланову перевірку всіх лікарень та підрозділів, яким надсилалися реагенти, що були отримані безкоштовно шляхом централізованого постачання за кошти держбюджету. Строк перевірки – 15 днів, починаючи з 10 травня.

Раніше слідчі вилучили у лікарень отримані зіпсовані препарати. Також при обшуку у слов’янській «Міській лікарні ім. В.І.Леніна» було вилучено ряд документів.

Похожие материалы