Генпрокуратура вважає, що українці переплачують за ліки

28 квітня відбулося розширене засідання колегії Генпрокуратури щодо дотримання законодавства у сфері охорони здоров'я. Після засідання заступник генпрокурора України Тетяна Корнякова заявила, що українці щорічно переплачує $1 млрд. через...

28 квітня відбулося розширене засідання колегії Генпрокуратури щодо дотримання законодавства у сфері охорони здоров'я. Після засідання заступник генпрокурора України Тетяна Корнякова заявила, що українці щорічно переплачує $1 млрд. через необґрунтовано завищені ціни на ліки.

За даними заступниці генпрокурора, 90 % імпортних ліків не оподатковуються, а на більшість ввезених партій немає сертифікатів походження.

Генеральна прокуратура обіцяє посилити контроль за роботою Державної інспекції з контролю за цінами, яка має припиняти необґрунтоване підвищення вартості ліків.

«Будемо жорстко контролювати Держінспекцію з цін, і будемо вимагати, щоб вони робили перевірки і притягали до відповідальності всіх тих, хто порушує цінову політику в Україні», – сказала пані Корнякова.

На засіданні колегії Генпрокуратури Міністр охорони здоров'я України Василь Князевич запропонував ввести ПДВ на імпортні ліки. «Необхідно вводити ПДВ на імпортні ліки для того, щоб їх контролювати», – пояснив він.

Крім того, В. Князевич повідомив, що в Україні при Моз вже створено спеціальну фармакологічну інспекцію, яка відповідає за якість ліків. Він просить Генпрокуратуру звернути увагу на це питання і перевірити, як ця інспекція працює в регіонах.

За підсумками засідання колегії Генпрокуратура направить до Міністерства охорони здоров’я та Міністерства фінансів подання з вимогами усунути порушення у контролі за ввезенням ліків до України.

Джерело: www.unian.net; news.liga.net

Коментар:

Редакція може не проходжуватися з думками, викладеними журналістами в матеріалах.

Похожие материалы