Ірина Сисоєнко: Необхідно терміново владнати питання здійснення державних закупівель препаратів

Ірина Сисоєнко: Необхідно терміново владнати питання здійснення державних закупівель препаратів
  • Ирина Сысоенко
    Заместитель главы Комитета Верховной Рады по вопросам здравоохранения

МОЗ має терміново запропонувати законодавчі зміни, які дадуть змогу здійснювати держзакупівлі препаратів міжнародним фондам.

Комітет Верховної Ради з питань охорони здоров’я закликав Міністерство охорони здоров'я України терміново запропонувати законодавчі зміни, які дадуть змогу здійснювати державні закупівлі лікарських засобів міжнародним фондам, як це передбачено коаліційною Угодою. Про це заявила народний депутат фракції Об’єднання “Самопоміч”, заступник голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко.

“Міністерство охорони здоров’я повинно запропонувати конкретні напрацювання по необхідним законопроектам. Їх потрібно терміново прийняти, щоб новий механізм запрацював, і міжнародні фонди, і організації, такі як ВООЗ, ЮНІСЕФ, змогли отримати бюджетні кошти для здійснення закупівель. В іншому випадку ситуація, як із препаратими для гемодіалізу, може повторюватися і ставити під ризик життя пацієнтів”, – констатувала вона.

Це, на переконання депутата, потрібно зробити саме на законодавчому рівні, адже інших механізмів передачі повноважень по закупівлям немає.

Похожие материалы