Ірина Сисоєнко наголошує на необхідності законодавчих змін, які забезпечать прозорість закупівель препаратів

Ірина Сисоєнко наголошує на необхідності законодавчих змін, які забезпечать прозорість закупівель препаратів
  • Ирина Сысоенко
    Заместитель главы Комитета Верховной Рады по вопросам здравоохранения

Нардеп вважає, що необхідно внести зміни в Проект Закону України «Про державний бюджет на 2015 рік» та Бюджетний кодекс України.

Запропоновані МОЗ України кроки з ліквідації корупції у державних закупівлях лікарських засобів наразі не передбачені в проектах змін до Бюджетного кодексу та Державному бюджеті на 2015 рік. Про це в кулуарах парламенту повідомила член фракції «Об’єднання «Самопоміч», заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я Ірина Сисоєнко.

«Програма діяльності Уряду передбачає нові механізми вирішення проблем у державних закупівлях медикаментів, що направлені на ліквідацію корупційних схем. Зокрема, програмою та профільним міністром пропонувалося здійснювати закупівлю препаратів через міжнародні організації та фонди, а також запровадити укладання прямих довгострокових договорів з виробниками. Проте реалізація цих кроків неможлива без змін ву законодавстві», – зазначила депутат.

Зокрема, Ірина Сисоєнко вважає, що необхідно внести зміни в Проект Закону України «Про державний бюджет на 2015 рік» та Бюджетний кодекс України.

«На сьогоднішній день у чинних нормативних актах відсутня можливість передачі бюджетних коштів будь-яким третім особам, у тому числі міжнародним організаціям і фондам. Оскільки урядові ініціативи розглядаються за ускладненою процедурою, реалізувати нововведення можливо лише в тандемі профільне Міністерство – профільний Комітет Парламенту», – вважає вона.

Депутат запропонувала розглянути це питання на найближчому засіданні Комітету разом із міністром охорони здоров’я Олександром Квіташвілі.

«З огляду на шалений брак часу й важливість питання ліквідації корупційних схем при закупівлі лікарських засобів, я закликаю і колег по Комітету, і профільного міністра опрацювати їх на найближчому засіданні», – наголосила Сисоєнко.

Похожие материалы