Суд оштрафував одного з лідерів медзакупівель Сумщини на 400 тисяч гривень

Суд стягнув з компанії «Сікх» на користь державного бюджету 408 тис. грн пені за три розіграні тендери у 2012 році.

Суд стягнув з компанії «Сікх» на користь державного бюджету 408 тис. грн пені за три розіграні тендери у 2012 році, про що свідчать рішення Господарського суду Сумської області від 17 листопада.

У квітні-травні 2014 року Антимонопольний комітет України оштрафував компанію «Сікх» за те, що вона разом з НВТ «БФА–Україна» узгодили свої дії під час участі в тендерах із закупівлі медичного устаткування Сумською центральною районною клінічною лікарнею, Путивльською центральною районною лікарнею і Сумською міською дитячою клінічною лікарнею Святої Зінаїди.

Суд оштрафував фірму на 68 тис. грн за вчинене порушення по кожній закупівлі. Оскільки компанія «Сікх» у встановлений строк не сплатила ці штрафи, суди стягнули з неї ще по 68 тис. грн пені, пишуть "Наші гроші".

Сумська центральна районна клінічна лікарня у травні 2012 року закупила у ТОВ «Медтехніка-Суми» обладнання на суму 428,37 тис. грн, а в НВТ «БФА–Україна» – на 194,63 тис. грн.

Путивльська центральна районна лікарня у червні 2012 року закупила у ТОВ «Медтехніка-Суми» устаткування на 558,24 тис. грн.

Сумська міська дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди у червні 2012 року закупила у ТОВ «Медтехніка-Суми» устаткування на 98 тис. грн.

У березні 2014 року «Медтехніка-Суми» змінила назву на ТОВ «Сікх», а НВТ «БФА–Україна» – на ТОВ «Шуз-Експрес».

Компанія «Медтехніка-Суми» у 2011 і 2012 рр. входила до списку найбільших постачальники медичного устаткування для державних установ. Загалом протягом 2008-2013 рр. «Медтехніка-Суми» виграла державні підряди на суму 29,03 млн грн.

Директором і засновником компанії «Медтехніка-Суми» є Антон Збукарєв, син колишнього депутата Сумської міськради. Ігор Збукарєв цього року очолював виборчий штаб кандидата в президенти Ольги Богомолець у Сумській області.

Ігор Збукарєв до 2009 року був засновником НВТ «БФА–Україна» у формі ТОВ. Нинішнім засновником і директором цієї компанії є Олена Каплун.

Похожие материалы