АМКУ оштрафував ТОВ «Каскад-Медікал» та ТОВ «РА «Каскад-Медікал» за порушення правил промоції ЛЗ

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Каскад-Медікал» (м. Київ) на 25 тис. грн та ТОВ «РА «Каскад-Медікал» (м. Київ) на 40 тис. грн.

Антимонопольний комітет України оштрафував ТОВ «Каскад-Медікал» (м. Київ) на 25 тис. грн та ТОВ «РА «Каскад-Медікал» (м. Київ) на 40 тис. грн.

Причина штрафу – порушення у вигляді поширення невизначеному колу осіб внаслідок обраного способу викладення в рекламних матеріалах (на постерах, флаєрах та в засобах масової інформації (журналах)) неправдивих відомостей щодо показання для медичного застосування лікарського засобу «Вібуркол» при лихоманці при ГРВІ, грипі, кишкових коліках, прорізуваннях зубів, циститі, загрозі не виношування вагітності, знеболюванні пологів та щодо відсутності протипоказань, побічних та токсичних ефектів препарату; неточні відомості щодо можливості застосування лікарського засобу «Вібуркол» жінками у період годування груддю; і неповних відомостей щодо умов лікування лікарським засобом «Вібуркол» за відсутності посилання на необхідність звернення до лікаря, що могло вплинути на наміри цих осіб щодо придбання товару цих суб'єктів господарювання, вчинили порушення, передбачене статтею 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

Крім того, було оштрафовано ТОВ «Каскад-Медікал» (м. Київ) на 25 тис. грн та ТОВ «РА «Каскад-Медікал» (м. Київ) на 40 тис. грн за порушення у вигляді поширення невизначеному колу осіб внаслідок обраного способу викладення в рекламних матеріалах (на постерах, флаэрах та в засобах масової інформації (журналах)) неправдивих відомостей щодо показання для медичного застосування лікарського засобу «Гінекохеель» під час порушення менструального циклу та профілактики ускладнень після гінекологічних втручань та щодо відсутності протипоказань, побічних і токсичних ефектів лікарського засобу; неточні відомості щодо можливості застосування лікарського засобу «Гінекохеель» у період вагітності або годування груддю; і неповних відомостей щодо умов лікування лікарським засобом «Гінекохеель» за відсутності посилання на необхідність звернення до лікаря, що могло вплинути на наміри цих осіб щодо придбання товару цих суб'єктів господарювання, вчинив порушення, передбачене статтею 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції», у вигляді поширення інформації, що вводить в оману.

Відповідне розпорядження опубліковано на сайті відомства.

Похожие материалы