Нове керівництво МОЗ найняло людей Януковича розібратися з тендерним провалом

  • Олег Мусий
    Заместитель главы Комитета Верховной Рады по вопросам здравоохранения

До дистриб'юторів звернулись люди, які, за їхніми словами, представляють колишнього голову тендерного комітету МОЗ Романа Богачова та радника міністерства Дмитра Підтуркіна, з пропозицією закласти в ціну тендерної пропозиції додаткові 10-15%.

Останніми днями фармринок трясе від чуток. Уже кілька джерел розповіли «Нашим Грошам» майже одну й ту ж саму історію, яка відрізняється лише кількістю епітетів.

Після кількамісячного небуття фармацевтичні дистриб'ютори отримали нагоду поговорити з людьми, які, за їхніми словами, представляють колишнього голову тендерного комітету МОЗ Романа Богачова та радника міністерства Дмитра Підтуркіна.

Новий очільник МОЗ Олег Мусій стверджує, що за часів Януковича на медичних тендерах крали 40%.

Предмет для розмов був простий. Фармацевтам пропонували закласти в ціну тендерної пропозиції додаткові 10-15%, натомість їм гарантували попередню оплату, а не звичайні умови з відстрочкою платежу на тижні, місяці й роки.

В умовах постійного підвищення курсу долара ця пропозиція для багатьох справді була цікавою. Однак дистриб'ютори відмовились брати участь у такій схемі. До того ж люди, які звернулись із пропозицією нібито від МОЗ, офіційно у міністерстві не працюють. Та й не може ж бути такого, щоб нова влада однією рукою проклинала спадок Януковича, а іншою наймала його менеджерів. Звісно, передумови для подібного хедхантингу є. Новий МОЗ під керівництвом Олега Мусія повністю завалив щорічні тендери – з 2 мільярдів вдалось витратити на тендери лише 40 мільйонів.

Нагадаємо, що Олег Мусій був призначений Арсенієм Яценюком на посаду міністра охорони здоров'я ще 27 лютого цього року.

Похожие материалы