О.Мусій попросив Правий сектор вирішити питання по О.Соловйову

Саме таку заяву сьогодні зробив через свою сторінку на Фейсбук міністр охорони здоров'я України Олег Мусій.

Саме таку заяву сьогодні зробив через свою сторінку на Фейсбук міністр охорони здоров'я України Олег Мусій. Наводимо текст заяви О.Мусія:

"Повністю підтримую звернення Правого сектору до мене та поділяю його стурбованість щодо відсутності нових призначень в МОЗі. Саме про це я і сам публічно заявив на прес-конференції в Кабміні 20.03. А саме про повне блокування старою владою (а саме її ставлениками які були задіяні в усіх корупційних схемах) нових призначень чесних, професійних та порядних людей. Саме заступник міністра Роман Богачев (головний ставленик "сім'ї" в МОЗі і розпорядник бюджетних коштів та голова тендерного комітету) спочатку абсолютно добровільно написав заяву про звільнення а на наступний день її відкликав, і зараз знаходячись на псевдолікарняному намагається за моєю спиною домовитись з вищим керівництвом держави та народними депутатами про залишення на посаді. Я категорично проти перебування у моїх заступниках цієї особи. Така ж ситуація з головою Державної служби лікарських засобів Олексієм Соловйовим (особою надзвичайно наближеною до колишнього прем'єра Азарова), який добровільно і при свідках у моєму кабінеті написав заяву про звільнення, а на наступний день подав абсолютно сфальшовану заяву про скасування попередньої заяви про звільнення. І зараз по при неодноразові мої публічні звернення щодо його відставки продовжує займати відповідальну посаду та керувати оборудками в Держліксужбі. Спільно до речі із своїм заступником Інною Демченко, яка також публічно мені пообіяцла написати добровільно заяву про звільнення, але як і вказані вище персони відмовилася від своїх слів і зараз продовжує "хімічити" і Держлікслужбі. З проханням негайно втрутитися і цю ситуацію я неодноразово звертався на засіданні Уряду до своїх колег з силових відомств. І саме зараз тривають перевірки з МВС, ГПУ та СБУ протизаконної діяльності вказаних осіб як і інших їх поплічників рангом нижче. Висновків цих перевірок поки немає. Тому я на взаєм звертаюсь до Правого сектора допомогти мені в очищенні МОЗу від старих корупційних кадрів, які добровільно не бажають залишати свої "пригріті місця", а також допомогти у призначенні на відповідальні посади пропонованих мною професіоналів з моєї команди, яким я повністю довіряю та переконаний у їх професійності, чесності та відсутності корупційних зв'язків, замість нав'язуваних мені по всіляких партійних та інших квотах осіб. Маю велику надію на вашу підтримку. І на взаєм гарантую повне очищення МОЗу від схем, корупції, відкатів і інших ганебних явищ, проти яких ми спільно вийшли на Майдан. Слава Україні!"

Також наводимо текст заяви "Правого сектору", датований 21 березня 2014р.:

"Правий сектор звернувся до міністра охорони здоров’я України

“Правий сектор” відмічає великий зріст народного незадоволення через кадрові рішення, які мають місце у системі охорони здоров’я України та нагадує, що Міністр охорони здоров’я України взяв публічне зобов’язання перед Народом України зламати ті корупційні схеми, які десятиріччями отруювали як саму систему охорони здоров’я, так і життя та здоров’я української нації.

Нам доводиться з розчаруванням спостерігати за тими кадровими рішеннями, внаслідок яких до посад знову повертаються люди, на совісті яких тисячі загублених життів співвітчизників. З іншої сторони, досі не відстороненими від посад залишаються особи, які й надалі підтримують існування протизаконних корупційних оборудок та схем. Існування занедбаної медицини, неякісної невідкладної медичної допомоги, мільярдні збитки від “відкатів” під час здійснення непрозорих тендерних процедур, – все це на совісті цих виродків від старої влади.

“Правий сектор” уважно слідкує за кожним призначенням в системі охорони здоров’я та недопустить повернення тих ганебних часів, за яких завдяки діяльності таких “господарів” фактично знищувалася українська нація.

Разом з тим, незрозумілим здається і той факт, що від початку роботи міністра минає місяць, а й досі громадськості не був представлений план дій по реформуванню та розвитку системи охорони здоров’я країни, що може свідчити про фактичну бездіяльність Міністра, підтриманого Майданом.

“Правий сектор” зауважує на своїй достатній проінформованості щодо тих процесів, які відбуваються в охороні здоров’я, та застерігає Міністра охорони здоров’я України Мусія О.С. дуже виважено використовувати той кредит довіри, який було ним отримано від Народу України, керуватися нормами моралі, відповідальності та професійних якостей при здійсненні кадрової політики.

Ми відкрито заявляємо про те, що будемо змушені вдатися до рішучих кроків у відновленні балансу справедливості в боротьбі за оновлену Україну і не допустимо за будь-яких обставин роботи таких людей у системі охорони здоров’я України."

Джерела: facebook.com та uagolos.com

Похожие материалы