Міністерство охорони здоров’я вважає за доцільне ліквідувати ДСЛЗ

На зустрічі було обговорено широке коло проблемних питань фармацевтичної галузі України. В ході роботи було знайдено консенсус щодо цінового регулювання Переліку лікарських засобів, які визначаються спільним наказом МОЗ та Мінекономіки № 480. В цей нака..

На зустрічі було обговорено широке коло проблемних питань фармацевтичної галузі України. В ході роботи було знайдено консенсус щодо цінового регулювання Переліку лікарських засобів, які визначаються спільним наказом МОЗ та Мінекономіки № 480. В цей наказ входить 140 міжнародних непатентованих назв, що відповідає 1,5 тисячі торгівельних назв лікарських засобів. В документі чітко оговорено, що націнка в аптечній мережі не повинна перевищувати 35% від вартості імпортованого товару.

Також обговорювалося реформування контрольно-дозвільної системи фармацевтичної галузі. Зокрема, заступником директора Департаменту регуляторної політики у сфері обігу лікарських засобів та продукції в системі охорони здоров’я Косяченком К. Л. було оприлюднено офіційну думку МОЗ щодо цього питання, яка йде у розріз із Указом Президента України Віктора Ющенка № 1139/2008 від 3.12.08. У заяві К. Косяченка говориться, що Міністерство охорони здоров’я вважає за доцільне ліквідувати Державну службу лікарських засобів і виробів медичного призначення та реорганізувати Державну інспекцію по контролю якості МОЗ України.

Перший заступник голови Державної служби лікарських засобів Інна Борисівна Демченко наголосила на тому, що усі, а тим більше державні службовці у своїх рішеннях мають в обов’язковому порядку дотримуватися принципу верховенства права в країні. Вона підкреслила, що необхідно повернутися до неухильного виконання актів, що мають нормативну силу, вищу за акти Уряду на центральних органів виконавчої влади – указів Президента та законів України.

Ця думка була повністю підтримана учасниками засідання.

У засіданні взяли участь директор Департаменту внутрішньої політики Мінекономіки Литвиненко С. В, директор Департаменту цінової політики Міністерства економіки Савицький О. Д., президент Об’єднання роботодавців медичної та мікробіологічної промисловості України (ОПММПУ), Печаєв В. К., I віце-президент ОПММПУ Хорунжий Г. Г., виконавчий директор ОПММПУ Буніна С. С., представники фармасоціацій України Прудникова О. Є., та Криленко Л. І., представники Міністерства охорони здоров’я, Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення МОЗ України та Інспекції по контролю якості МОЗ України.

Джерело: прес-реліз ДСЛЗ

Похожие материалы

  • Категория
    Новости
    Дата публикации

    На сайті Державної служби лікарських засобів та виробів медичного призначення було опубліковано декілька новин.