Правоохоронці провели обшук в одній з аптек міста Миколаєва

Спільною групою УМВС України в Миколаївській області, до складу якої увійшли співробітники державної служби з лікарських засобів у Миколаївській області, у рамках кримінального провадження проведено обшук в приміщенні аптеки міста Миколаєва, працівники ..

Спільною групою УМВС України в Миколаївській області, до складу якої увійшли співробітники державної служби з лікарських засобів у Миколаївській області, у рамках кримінального провадження проведено обшук в приміщенні аптеки міста Миколаєва, працівники якої підозрювались у тому, що вони здійснюють незаконний відпуск комбінованих лікарських засобів, які у своєму складі містили «Ефедрин гідрохлорид».

Під час обшуку вилучено таблетки «Т-федрину», який є сумнівного походження з підозрою на фальсифікат. На даний засіб були відсутні документи, які б підтвердили його законний шлях придбання, та сертифікат якості.

Дії працівників медичного закладу також не відповідали нормам та вимогам діючого законодавства – правоохоронцями була задокументована спроба персоналу позбавитися від частини свого товару шляхом виносу через запасний вихід. До того ж наявність міліціонерів у приміщенні аптеки не заважало доволі великої кількості відвідувачів запитувати у працівників аптеки щодо можливості придбати «Т-федрин».

Для довідки: особи, які вживають наркотики, зазначений лікарський засіб використовують при виготовлені речовин амфітаминового ряду.

Слідчим відділенням Центрального РВ ММУ УМВС України в Миколаївській області проводиться кримінальне провадження за ст. 321-1 КК України «фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів».

Похожие материалы