Ринкова частка інсуліну ПрАТ "Індар" у 2013 році оцінюється в 620 млн грн

Ринкова частка інсуліну ПрАТ "Індар" у 2013 році оцінюється в 620 мільйонів гривень.

Ринкова частка інсуліну ПрАТ "Індар" у 2013 році оцінюється в 620 мільйонів гривень.

Про це у Харкові на науково-практичній конференції "Стан ендокринної служби в регіонах: проблемні питання та шляхи їх вирішення" повідомила голова правління ПрАТ "Індар" Любов Вишневська.

Це свідчить про динаміку розвитку підприємства. Для порівняння, у 2011 році ринкова частка інсуліну ПрАТ "Індар" становила 98 млн грн, у 2012 році – 117 млн грн.

"Інсулін марки "Індар" вже постачається в країни СНД і Бразилію. Більше того, в Бразилії буде побудований завод для виготовлення інсуліну української марки", – зазначила Любов Вишневська.

Як сказав головний ендокринолог Харківської області Іван Смирнов, продукція марки "Індар" відповідає міжнародним стандартам якості, сертифікована, і Харківщина охоче замовляє цей препарат. "Сорок відсотків інсулінозалежних жителів Харкова і області отримують інсулін марки "Індар". Якщо вам кажуть, що інші люди віддають перевагу інсуліну імпортних марок, то ця думка – всього лише результат активної реклами фірм-конкурентів", – підкреслив І.Смирнов.

Портфель готової продукції ПрАТ "Індар" найближчим часом поповниться препаратами для лікування туберкульозу і СНІДу, повідомила Л.Вишневська.