«Батьківщина» вимагає забезпечити конституційне право громадян на безкоштовну медицину

«Батьківщина» вимагає забезпечити конституційне право громадян на безкоштовну медицину

Також депутати наголошують, що необхідно вирішити питання незаконного перебування на посаді виконувача обов’язків Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

«Батьківщина» бореться за конституційне забезпечення прав громадян на безкоштовне медичне обслуговування, а також вимагає вирішити питання незаконного перебування на посаді виконувача обов’язків Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун.

Про це в ефірі телеканалу «NewsOne» заявив народний депутат від фракції «Батьківщина» Вадим Івченко.

«Батьківщина» подала постанову про скасування голосування за медичну реформу, тому що було виявлено багато кнопкодавства і порушення регламенту. Ми на цьому не зупиняємось та ініціюємо судовий розгляд цієї справи. У середу, 22 листопада, відбувалось слухання справи щодо конституційного забезпечення прав громадян на безкоштовне медичне обслуговування, а також вирішення питання незаконного перебування на посаді виконувача обов’язків Міністра охорони здоров’я Уляни Супрун. До слухань долучились депутати нашої фракції», – зазначив політик.

Також Вадим Івченко наголосив, що питання відсутності керівників більшості гілок влади сьогодні у країні набрало загрозливого характеру.

«Сьогодні вся країна – це «в.о»: майже всі посади обіймають не керівники, а виконувачі обов’язків. Ніхто нікого не може призначити. А люди, які лише «виконують обов’язки», не тільки не несуть повної відповідальності, вони не мають повноцінного права голосу в Уряді. І в них навіть обмежена кількість посадових обов’язків у міністерствах», – пояснив парламентар.

Також він наголосив, що такий стан виник лише тому, що в Раді фактично відсутня коаліція.

«Скільки сьогодні міністрів і не працюють, і не звільнені? Потрібно відпустити людей і призначити інших. Проте для цього потрібно, щоб була коаліція, а її фактично немає. Лише тільки після того, як буде сформовано коаліцію, можливо буде робити ефективні кадрові призначення», – підсумував Вадим Івченко.

Похожие материалы