Програма «Доступні ліки» розпочалась, але аптекарів все ще турбують невирішені питання, – директор АПАУ

Програма «Доступні ліки» розпочалась, але аптекарів все ще турбують невирішені питання, – директор АПАУ

За словами Володимира Руденка, є проблеми в питаннях закупівлі ліків за задекларованими цінами, оскільки на окремі препарати вони й досі не відповідають даним, зазначеним у Реєстрі.

Директор Аптечної професійної асоціації України Володимир Руденко виступив експертом в одній із дискусій в рамках VІ Форуму операторів ринку медичних виробів. Зокрема, він проінформував учасників заходу про перебіг програми «Доступні ліки» та озвучив питання, що хвилюють аптекарів у ході її впровадження.

За словами Володимира Руденка, перш за все це невизначеність щодо форми рецептурного бланку. За словами представників МОЗ, ліки дозволено відпускати за старими формами рецептурних бланків, що в подальшому може стати формальним приводом для невідшкодування розпорядниками коштів, передбачених програмою. Попередній досвід співпраці з владою дає підстави аптекам думати саме про це, наголосив директор АПАУ.

«АПАУ звернулась до Міністерства охорони здоров’я дати з приводу цього питання офіційне пояснення. Аптеки готові працювати, але без ризиків, із чіткими гарантіями щодо компенсування витрат за лікарські засоби», – зазначив Руденко.

За його словами, не все добре і в питаннях закупівлі ліків за задекларованими цінами, оскільки на окремі препарати вони й досі не відповідають даним, зазначеним у Реєстрі.

Похожие материалы