Держлікінспекція розширить мережу аптек, яка виготовляє медикаменти

Держлікінспекція пропонує затвердити нові правила виробництва лікарських засобів у аптеках. Відповідний проект наказу інспекції «Про затвердження Правил виробництва (виготовлення) та контролю якості лікарських засобів у аптеках» опубліковано на...

Держлікінспекція пропонує затвердити нові правила виробництва лікарських засобів у аптеках. Відповідний проект наказу інспекції «Про затвердження Правил виробництва (виготовлення) та контролю якості лікарських засобів у аптеках» опубліковано на офіційному сайті органу.

Метою прийняття проекту акта є забезпечення доступності для населення якісних лікарських засобів індивідуального виготовлення.

Проект наказу розроблено на виконання п.13.3 Протокольного рішення наради під головуванням Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. від 16.06.2010 р. «Про забезпечення доступності для населення якісних лікарських засобів, медичних виробів і медичного обладнання» щодо вживання невідкладних заходів для розширення мережі аптечних закладів, які можуть проводити господарську діяльність із виготовлення лікарських засобів у аптечних умовах, насамперед – у сільській місцевості, шляхом визначення кількості аптек у кожній адміністративно-територіальній одиниці з розрахунку 20 тис. населення на одну аптеку.

Джерело: www.diklz.gov.ua

Похожие материалы