МОЗ дозволило своєму екс-чиновнику підвищити ціни у відповідності з прайсом часів Януковича

МОЗ дозволило своєму екс-чиновнику підвищити ціни у відповідності з прайсом часів Януковича

«Діавіта» стане постачальником витратних матеріалів на суму 47,19 млн грн.

Міністерство охорони здоров’я України 18 листопада за результатами тендеру уклало угоди з ТОВ «Діавіта» на постачання витратних матеріалів на 47,19 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Витратні матеріали для автоматичного цитаферезу типу «Амікус» коштують 15,49 млн грн (5 103,90 грн за комплект), для автоматичного плазмаферезу типу «Автоферезіс-С» – 31,70 млн грн (713,46 грн за комплект).

На кожному з тендерів «Діавіта» мала лише по одному конкуренту – «Дніпрофарм» і «ХіМеК» пропонували товари з різницею близько 1%.

В обох випадках тендерна ціна в півтора рази перевищувала очікувану ціну Міністерства охорони здоров’я.

При цьому ціни в порівнянні з часами Віктора Януковича зросли відповідно до курсу долара. Наприклад, у 2013 році один комплект розхідних матеріалів «Автоферезіс-С» коштував 260 грн, що за тим курсом становило $32,5. На останньому ж тендері ціна склала близько $30. Тобто відбулось незначне здешевлення товару.

Разом із тим на деякі інші препарати МОЗу вдається отримувати значно більші знижки. Наприклад, Іміглюцеразу та Інтерферони 1-а цієї осені вдалось купити на 20-60% дешевше від часів Януковича в доларовому еквіваленті.

Компанію «Діавіта» у червні минулого року заснував Сергій Ледін, колишній заступник директора державного підприємства «Укрмедпостач», підпорядкованого Міністерству охорони здоров'я. Вигравати тендери компанія почала в жовтні. Загалом за ці чотири місяці отримала замовлень на 448,77 млн грн.

Похожие материалы