Проект скасування обов’язкового мінімального асортименту ліків для аптек погоджено Регуляторною службою

Проект скасування обов’язкового мінімального асортименту ліків для аптек погоджено Регуляторною службою

Проект документа вже двічі виносився на обговорення на офіційному сайті профільного міністерства.

Державна регуляторна служба України провела аналіз проекту наказу Міністерства охорони здоров'я України «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу МОЗ України від 29 грудня 2011 року №1000», у зв’язку із чим було вирішено погодити цей документ. Про це повідомили у прес-службі Державної регуляторної служби.

У службі зазначили, що проект документа вже двічі виносився на обговорення на офіційному сайті профільного міністерства. Його було розроблено з метою дерегуляції фармацевтичної сфери, оптимізації існуючих переліків препаратів та медичних виробів, а також спрощення роботи фармацевтичних працівників аптечних закладів, яка пов’язана з необхідністю забезпечувати постійну наявність обов’язкового асортименту.

Нижче наводимо текст рішення Регуляторної служби.


ДЕРЖАВНА РЕГУЛЯТОРНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

Рішення №836 від 02.10.2015 р.

про погодження проекту регуляторного акта

Державною регуляторною службою України відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» розглянуто проект наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29 грудня 2011 року №1000» (далі — проект наказу) та документи, додані до проекту наказу, надіслані листом Міністерства охорони здоров’я України від 07.09.2015 р. №18.01-04/6260/28324.

За результатами проведеного аналізу проекту наказу та відповідного аналізу регуляторного впливу на відповідність вимогам ст.ст. 4, 5, 8 і 9 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», та керуючись ч. 5 ст. 21 цього Закону, Державною регуляторною службою України вирішено:

погодити проект наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про визнання таким, що втратив чинність, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29 грудня 2011 року №1000».

Голова Ксенія Ляпіна

Похожие материалы