На Буковині на препарати для гіпертоніків витратили майже 3 млн грн

На Буковині на препарати для гіпертоніків витратили майже 3 млн грн

Пілотний проект, який передбачає державне регулювання цін на препарати для хворих на гіпертонічну хворобу, виконаний повністю.

На Буковині повністю був виконаний пілотний проект, який передбачає державне регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонічну хворобу. Про це повідомили у Департаменті охорони здоров'я та цивільного захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації.

Як зазначила головний лікар обласного клінічного кардіодиспансеру Ірина Маковійчук, за 2014 рік на це було витрачено 2 мільйони 908,7 тисяч гривень, пише сайт 0372.ua.

«Хоча коштів цього року виділено менше, ніж торік, до участі у проекті нам вдалося залучити 130 тисяч буковинців, хворих на гіпертонію. Це значно більше проти минулорічного. Цього вдалося досягти завдяки тому, що акцент робився на дешевші лікарські засоби вітчизняного виробництва, які, будучи генериками, за ефективністю не поступаються оригінальним препаратам. Оскільки за допомогою держави вдалося залучити чималу кількість хворих до регулярного прийому ліків, це має позитивно вплинути на показники захворюваності. До участі у проекті найбільше хворих на гіпертонію вдалося залучити медикам Чернівців, Сокирянського та Новоселицького районів. Угоди ж на відпуск препаратів, згідно із пілотним проектом, у 2014 році уклали 103 аптеки області. Усім їм вартість відпущених медикаментів відшкодовано до копійки», – повідомила Ірина Маковійчук.

Похожие материалы