Термінова телеграма Прем’єр–міністру України

  • Елена Прудникова
    Председатель Общественной организации "ВО "Николаевская фармацевтическая ассоциация "ФармРада"

Від імені більшості професійних асоціацій України було надіслано термінову телеграму Прем’єр-міністру України Ю. В. Тимошенко.

Від імені більшості професійних асоціацій України було надіслано термінову телеграму Прем’єр-міністру України Ю. В. Тимошенко.

Наводимо текст документа:

Шановна Юлія Володимирівно!

В Міністерстві охорони здоров‘я України діє злочинне організоване угруповання корумпованих чиновників.

Міністр охорони здоров‘я, або очолює це угруповання, або нездатний з ним впоратися. У будь-якому випадку йому не місце на цій посаді.

Ненажерливі олігархи через корумпованих чиновників незаконно створеної структури «Інспекції з контролю якості лікарських засобів» та новоствореного департаменту регуляторної політики при МОЗ України під гаслом боротьби з фальсифікованими лікарськими засобами та завищеними цінами на ліки намагаються захопити галузь виробництва, оптової та роздрібної реалізації лікарських засобів та виробів медичного призначення.

Це через цих чиновників МОЗ України здобув щорічну антипремію Української Гельсінської Групи «Будяк року 2008», як найбільш закритий орган центральної виконавчої влади (найкращим крадіям завжди є що приховувати).

Це через них падає тінь на добре ім’я чесних, порядних фахівців МОЗ України.

Корумповані чиновники не мають ні віку, ні статі, ні політичних уподобань. У них лише один ідол – гроші. Заради них вони здатні на будь-які злочини.

Останнім часом у них зовсім «зірвало дах».Доказом цього є останні безглузді з юридичної точки зору Постанови КМУ № 1121, 1122 від 20.12.2008 року.

Крім того, ці постанови надають можливість красти та відмивати вже вкрадені з резервного фонду КМУ державні кошти.

Цим угрупованням використовуються різні методи впливу на прийняття Вами рішень на їх користь.

А саме:

- надання недостовірної інформації щодо причинно-наслідкового зв’язку збільшення реалізації фальсифікованих лікарських засобів,

- завищення аптеками націнок,

- тощо (акти перевірок та прибуткові накладні готові надати Вам при особистій зустрічі).

Насправді мета, з якою все це коїться, – створення єдиного органу ліцензування та контролю якості лікарських засобів задля свого кримінального впливу та залежності всієї галузі від них.

Це вже було в нашому професійному житті.З кінця 90-х років по 2003 рік до повноважень державної інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України належали функції не тільки контролю якості лікарських засобів, а й функції контролю ліцензійних умов, кваліфікаційних вимог до спеціалістів, тощо.

Об’єднання в одному органі дозвільно-реєстраційних та контрольних функцій не призвело до підвищення якості та здешевлення ліків, навпаки, наслідком стало процвітання корупції та використання органів контролю суб’єктами господарювання для боротьби з конкурентами.

Крім цього, під загрозою позбавлення ліцензії корумповані чиновники примушували до реалізації через аптечні мережі ліків сумнівного походження та якості.

Концентрація всіх повноважень у одному органі створює умови для зростання проявів корупції, хабарництва та посадових зловживань, робить можливим використовування владних важелів у недобросовісній конкуренції, процесах поглинання малого бізнесу великими мережами, а також сприяння захвату виробників, оптовиків та роздрібних мереж закордонними компаніями.

Вся фармацевтична спільнота просить Вас відмежуватися від різного роду злочинних намірів кримінальних угруповань та терміново провести зустріч з представниками фармацевтичної громадськості – справжніми фахівцями своєї справи.

Тільки разом з Вами ми зможемо перемогти сили зла та насправді допомогти народу України.

Сподіваємося на порозуміння та співпрацю.

З повагою, від імені та за дорученням

більшості професійних асоціацій України

Голова Миколаївської фармацевтичної асоціації Олена Пруднікова

м. Миколаїв

Джерело: farmrada.blogspot.com

Похожие материалы