Пілотний проект зі зниження вартості ліків можуть розширити на групу інсулінів

Реалізацію пілотного проекту зі зниження вартості ліків від гіпертонії можна буде розширити на інші групи лікарських препаратів. Про це повідомила Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова під час робочої наради з питань вико..

Реалізацію пілотного проекту зі зниження вартості ліків від гіпертонії можна буде розширити на інші групи лікарських препаратів. Про це повідомила Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова під час робочої наради з питань виконання Указів Президента України щодо покращення якості та доступності лікарських засобів для населення, передає УНН.

“Якщо ми доходимо висновку, що цей експеримент у цілому показав позитивні результати, то є слушна пропозиція: його треба продовжувати, його треба розширювати на інші препарати”, — сказала Ірина Акімова.

Перший заступник Глави АПУ зазначила, що Міністерство охорони здоров’я розробляє пропозицію щодо розширення цього експерименту на групу інсулінів.

“Ця пропозиція, безумовно, є дуже важливою для України”, — підкреслила вона.

Ірина Акімова нагадала, що в Україні показник смертності від цукрового діабету в півтора разу перевищує показники Росії, Болгарії та Польщі.

За її словами, в питанні здешевлення лікарських препаратів слід використовувати досвід окремих регіонів України, де така система успішно працює.